Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

I eftermiddag är det dags för slalom i Åre, tjejernas sista tävling innan jul. Och jag tror chansen är att åtminstone någon av svenskorna får en julklapp med sig hem i form av en pallplats. Varför inte Frida Hansdotter? Så taggad som hon såg ut igår då hon såg framåt mot dagens slalom efter ännu en fin femteplats i storslalom så borde i alla fall självförtroendet vara på topp.

Hela åtta svenskor ställer upp och det visar hur situationen ser ut just nu i svensk utförsåkning. Det mesta av kraften läggs på slalom där vi har en imponerande bredd. Sluthelgen av VM i Schladming i februari kan bli mycket intressant. Däremot kan det i teorin bli så att Sverige inte har en enda åkare i fartgrenarna den första veckan även om jag tror att Jessica Lindell Vikarby kommer att hitta super-G-formen. Det blir anledning att återkomma till detta.

Här är svenskornas startnummer: 8. Therese Borssén, 11. Frida Hansdotter, 12. Maria Pietilä Holmner, 19. Anna Swenn-Larsson, 21. Emelie Wikström, 32. Nathalie Eklund, 47. Veronica Smedh, 53. Sara Hector.

Första åket startar 16.00, det andra 19.00. SVT – med Anja Pärson som expertkommentator – och Eurosport sänder.