Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Tillbaka i Åre. Det mesta är som vanligt. Men ändå inte. Anja Pärson hänger med landslagstjejerna på en avspänd pressträff i en hotellbar och ser förutom klädseln ut som en i gänget som hon alltid gjort. Men sen sist i Åre, i mars i år, har Anja förvandlats från åkare till expertkommentator i SvT.

Åre har alltid betytt mycket för Anja Pärson på olika vis. De tre VM-gulden förstås 2007. Men också tävlingarna i mars som blev hennes sista i den jämtländska skidorten, något som bara hon och den närmaste kretsen kring henne visste då eftersom pressmeddelandet om den avslutade karriären sändes ut dan efter sista Åre-tävlingen.

Det gick rätt uruselt för Anja i Åre i mars men landslagskamraterna visade redan då att de var redo för att föra arvet vidare. Fem svenskor bland de tolv bästa i slalom. Den här gången vill vi gärna ha upp nån på pallen vilket skulle få laget en fin skjuts in det nya året.