Myhrer bröt tjejernas långa dominans

Vintersport Vi som skriver om den alpina utförsåkningen har en sammanslutning som heter Sveriges Alpina Journalister. Varje år röstar vi om årets åkare och årets stjärnskott. Anja Pärson prenumererade på titeln årets åkare i många år. Ifjol var det Maria Pietilä Holmner. Senaste gången en manlig åkare fick utmärkelsen var Thomas Fogdö 1993. Men i år kom det en manlig åkare och bröt tjejernas dominans, André Myhrer. Valet var lätt. Myhrers seger i slalomcupen satte en fin punkt på en säsong som annars var lite upp och ner ur svensk synvinkel. Valet av årets stjärnskott var heller inte så svårt. Emelie Wikström leder anstormningen av unga, talangfulla tjejer.

Och med detta går den alpina bloggen i sommaride. Ha en bra vår och sommar.

Visa kommentarer (0 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet