Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Den här helgen anländer våren till Sverige var tv-meteorologens budskap i morse. Men hit till Åre kommer den olämpligt.

Igår var det några minusgrader och strålande sol. I morse regnade det. Arrangörerna hann inte salta banan, salt håller annars ihop snön. Nu förvandlades backen snabbt till rena månlandskapet som gjorde storslalomtävlingen orättvis. Nu regnar det igen, ja det spöregnar när jag skriver detta på fredagseftermiddagen. Och eftersom detta med banpreparering är en hel vetenskap är eftermiddagsregnet positivt för morgondagens slalomtävlingar. Nu hinner man nämligen salta backen.

Men Lindsey Vnn bryr sig inte om sånt. Hon är bara bäst. Det var en världsstjärna publiken fick se i dag, amerikanskan har förutsättningar att bli den bästa damåkaren någonsin. Hon behärskar tre av fyra alpina discipliner till fulländning. Slalom, som står på programmet i morgon, är hennes sämsta gren. Där är Marlies Schild favorit. Största svenska hoppet är Frida Hansdotter.