Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Tillbaka i ett soligt Åre efter en lång men skön tågresa. Leonard Cohen fick döva oron över att tåget skulle vara försenat så att jag missade presskonferensen med de svenska tjejerna. Det gjorde jag inte. Där satt nio tjejer i Sveriges nationalarena för utförsåkning och pratade inför veckoslutets världscuptävlingar. En del av dem är i början av sin karriär. Och det kan i ännu högre grad sägas om majoriteten av de svenska freestyleåkare som samtidigt ska världscuptävla i puckelpist här i Åre.

Bland deltagarna finns en rekordung debutant. Nils Wersén från Åre får vänta till maj på sin 15-årsdag. Nu får han tävla i världscupen inför kompisarna eftersom Sverige i egenskap av arrangörsland tilldelats extraplatser till tävlingarna fredag och lördag.