Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Anja Pärson missade i helgen chansen att kvala in till världscupfinalerna i Schladming i mitten av mars. Ett inställt störtlopp och en misslyckad super-G-tävling gjorde att hon för första gången på många år ser ut att kunna missa världscupfinalerna.

Enda chansen att få vara med är att samla ihop 500 poäng på de fyra tävlingar som återstår, två storslalom  i Ofterschwang kommande helg och en storslalom och en slalom i Åre helgen därpå. Anja har i dagsläget 212 poäng och det skulle i princip krävas tre storslalomsegrar för att lyckas. Inte helt lätt med tanke på den djupa formsvacka Anja befinner sig i.

Därmed kan tävlingarna i Åre, platsen där hon för fem år sedan upplevde höjdpunkten på karriären, bli säsongens sista världscuptävlingar för Anja Pärson. Och karriärens? Det vet bara hon själv, hon vägrar att prata om framtiden, åtminstone tills säsongen är slut. Men att missa chansen att tävla i nästa vinters VM i Schladming är förstås en stor missräkning.