Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Kanske är det kampen åkare mot åkare i parallellslalom som kan frambringa den glöd som hittills har saknats hos Anja Pärson den här säsongen. Är det något ställe där hon skulle kunna rädda säsongen är det i morgon tisdag. Parallellslalom mitt i Moskva i Luzhniki Olympic Complex inför en förmodad storpublik. Det är de 15 högst rankade på FIS totallista som bjudits in plus ett wildcard i varje klass för hemmaåkare. En del skador och åkare som tackat nej gör att Anja Pärson blir svensk representant på damsidan och André Myhrer i herrtävlingen.

En liknande citytävling skulle ha körts vid nyår i München men fick ställas in på grund av snöbrist. I förra säsongens tävling i München vann Maria Pietilä Holmner damklassen. Tävlingarna i Moskva inleds 15.45 och SvT och Eurosport direktsänder.