Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Grensling i de två senaste tävlingarna osh stor uppståndelse efter en misstänkt grensling i en tävling som han vann i Zagreb. Inte de bästa förutsättningar för vinterns slalomkung Marcel Hirscher inför slalomsäsongens höjdpunkt, The Nighrace i Schladming. Men österrikaren pallade för trycket inför de dryga 50 000 i publiken. Det var vinterns hittills starkaste prestation i den alpina världscupcirkusen.

Nu har Hirscher fyra slalomsegrar och två storslalomsegrar och utan att åka fartgrenar blir han farlig i kampen mot allroundåkarna Ivica Kostelic och Beat Feuz i kampen om den totala världscupen.

Och Sverige har ännu ingen världscupseger den här säsongen. Men Jens Byggmark, som blev sjua efter att ha legat femma efter första åket, och André Myhrer, nia efter att ha legat fyra,  har tre chanser kvar den här säsongen att slå till i Sveriges starkaste alpina disciplin den här vintern. Och nästa vinter är de tillbaka i Schladming för VM. Med tanke på vilken fest de årliga kvällstävlingarna har nästa års världsmästerskap alla förutsättningar att bli en höjdare.

Fler bloggar