Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

9-10 mars ska världscuptjejerna tävla i storslalom och slalom i Åre. Det är de enda alpina världscuptävlingarna på svensk mark den här säsongen och det är naturligtvis kul när vi får se världseliten i den alpina nationaleranan. Men jag känner mig lite tudelad inför tävlingarna med tanke på vad som hände i Kranjska Gora då Anja Pärson gjorde vad som förmodligen med råge är hennes sämsta kompletta storslalomåk någonsin.

Anja kommer att köra storslalom, och även slalom om jag förstått saken rätt, iÅåre för att hon tycker det är kul och viktigt att tävla på hemmaplan. Gott så. Men kan hon inte prestera bättre än vad hon gjorde i Kranjska Gora finns risken att hon blir förnedrad i den backe där hon för snart fem år sedan upplevde höjdpunkten på karriären. Det vore väldigt trist.

Kanske åket igår där hon var nästan fem sekunder efter bästa tid var ett olycksfall i arbetet. Kanske hon vaknat på fel sida. Eller så är hon inte bättre i storslalom just nu. Det ligger en del i det Anna Ottosson sa i tv om att Anja kör ”gammalmodigt” och inte har hängt med i utvecklingen.

Det Anja behöver under de knappa sju veckor som återstår till Åre-tävlingarna är självförtroende. Kanske hon kan hitta det nästa helg då det är dags för farttävlingar i S:t Moritz. Och förhoppningsvis hinner hon lägga in lite storslalomträning innan det är dags för Åre.

 

Fler bloggar