Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Vissa dagar har man mycket att göra på jobbet. Andra dagar försöker man lista ut hur många tatueringar fotbollsvärdens hetaste spelare har och varför.

Den här tisdagen har jag (tatueringslös som jag är och kommer förbli) minutiöst studerat bläcket på Kevin-Prince Boatengs kropp.

Idén dök upp när jag var inne på La Gazzetta dello Sports hemsida och fick följa med Milanmittfältaren, som stod för sitt livs inhopp i söndags mot Lecce, till tatueraren.

Om ni inte orkar (buuu) eller har tid att se på klippet kan jag berätta att tysk-ghananen gjorde sin första tatuering som 15-åring hemma i Berlin.

– Sedan dess har jag gjort 2-3 varje år. I början ville jag att varje tatuering skulle ha en mening men nu räcker det med att de ser bra ut. Jag har 3-4 favoriter, en är den stora på min fru och son (som sitter på ryggen.)

I en gammal intervju från 2007 med Daily Mail, då han nyligen skrivit på för Tottenham och gift sig med sin Jennie, berättar han om sina tatueringar:

– Här (vänster biceps) är Afrika och Ghana från min pappa. Jag har min frus namn och min hemstad, Berlin. Jag har två jokrar, en som ler och en som gråter.  Det betyder ”skratta nu, gråt sen.” Den här är en fru med en pistol – min fru när jag berättade för henne att vår smekmånad skulle bli i Tottenham!

I Gazzettavideon berättar han att det är viktigt att gillar och har en bra relation med tatueraren.

– På halsen har jag en krona, den gjorde jag eftersom jag heter Prince.

Han tillägnade hattricket – på 14 minuter! – i helgen till sin 3-årige son Jermaine.

Mina detektivkunskaper leder mig till att tro är den lilla gullungen är född 23 april 2008.

Den äldre av halvbröderna Boateng verkar i Milan äntligen ha funnit sig till rätta.

Förväntningarna på honom var enorma när han lämnade Hertha Berlin som 20-åring 2007 men han misslyckades i Tottenham och Dortmund (lån), och trivdes inte i Portmouth där han spelade en säsong. Han gjorde sedan succé i VM med Ghana och sedan augusti 2010 spelar han i Milan.

*****

För att återgå till Gazzettavideon så ber Boateng i slutet om en tatuering som ska symbolisera det fantastiska första året han haft i Milano.  (Ni har väl sett hur han gör Moon Walk vid guldfirandet på San Siro, som han lovat?!)

MEN så ber han om en CLOWN med DÖSKALLE som håller i scudetton (bucklan)…

Herreminskapare så smaklöst!

Jag tror dock att han blev övertalad att göra den här istället:

Nu känner jag att vi kan gå vidare med våra liv.

Fler bloggar