Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Min kollega Linus började gråta förut.

Det var efter att han hade sett det här klippet från i våras då Mario Ballotelli inte kunde få på sig uppvärmningsvästen utan hjälp.

Jag har bloggat om italienaren förut men det får bli ett inlägg till, ett Super Mario Speciale.

Säga vad man vill om 21-åringen men han lämnar ingen oberörd.

I gårdagens Manchesterderby visade Balotelli sina färdigheter både vid ledningsmålet och efter ledningsmålet – med den här undertröjan:

Bakgrunden till budskapet WHY ALWAYS ME? handlar om att Balotelli och några polare natten till lördag skickade iväg raketer från badrumsfönstret. Några handdukar började brinna och branden spred sig så att polis och brandmän fick rycka ut. Balotelli klarade sig oskadd men fick checka in på hotell. Läs mer här.

Mario är galen. Jag skämtar när jag säger ”galen” – jag älskar honom för han är en bra kille, sade Citymanagern Roberto Mancini angående målgesten.

– Jag hoppas för hans egen och för fotbollens skull att Mario kan ändra sitt sätt. Efter det här (derbyt) kan han bli en av de bästa spelarna i världen, som Messi och Ronaldo.

*****

Mancini var dock inte lika glad i somras när anfallaren gjorde den här snurrklacken i träningsmatchen mot LA Galaxy…

Fler incidenter som skapat rubriker:

• Han har kastat dartpilar mot ett ungdomslag.

• Han har karatesparkat motståndare.

• Han tog på sig en Milantröja när han spelade i Inter.

• Han har en förkärlek för konstiga hattar och frisyrer.

För L’Equipe har Marios syster Cristina berättat att brorsan alltid varit en spelevink.

– Mario behövde mycket kärlek och närhet när han var yngre. Han var den ende svarta personen i skolan så därför brukade han spela pajas för att bli accepterad.

Men att Balotelli kan vara allvarlig ser vi i den här intervjun.

På planen är han väldigt underhållande att följa. Ett exempel på det, från hans tid i Inter, här. Bland det värsta jag sett är dock Francesco Tottis hämnd här.

Det återstår att se när Mario Balotelli dyker upp här på bloggen nästa gång. Jag hoppas att det är för att han ska ge ut sin självbiografi.

UPPDATERING: Nu har Balotelli kommit till en uppmaning – ”Lek inte med fyrverkerier!”

– Det var inte jag som sköt iväg fyrverkerierna, det var en kompis. Jag visste inget om det förrän jag hörde skrik från badrummet. Min kompis bad om ursäkt för skadorna på huset. Det var en riktigt dum grej han gjorde.

Fler bloggar