Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Ny dag, ny tävling. För svenskarna handlar det inte om att hamna på pallen. Det handlar istället om att få vara med och köra andra åket.

Vår bäste storslalomåkare, värmlänningen Matts Olsson, skadade sig på försäsongen. rapporterna om hans rehabilitering är positiva och förhoppningsvis är han snart tillbaka. Men i dag är han inte med. Sverige representeras av Jon Olsson (startnummer 54), André Myhrer (startnummer 55) och Mattias Hargin (startnummer 73).

Bäst chanser att kvala in till ett andra åk bör André Myhrer ha. Han har en niondeplats från 2007 och en 23:e plats från 2009. Liksom en annan slalomspecialist, Mattias Hargin, har han beslutat att satsa på storslalom i år, en del i en långsiktig svensk satsning på en gren som i det närmaste dog när Fredrik Nyberg lade av. Mattias Hargin gör faktiskt sin världscupdebut i storslalom i dag.

Det gör inte Jon Olsson som ni kan läsa om i dagens SvD. Han gjorde fyra starter i världscupen ifjol i sin satsning mot att försöka ta sig till OS2014. I dag tävlar han för första gången i den erkänt svåra backen i Sölden. Första åket startar 09.45 och andra 12.45.

Fler bloggar