Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

”Han kommer!”

Så löd rubriken på franska L’Equipes framsida i lördags.

”Han” är förstås David Beckham, och enligt tidningen är det till 95 procents säkerhet klart att engelsmannen kommer spela för storsatsande Paris Saint Germain när hans kontrakt med LA Galaxy går ut 20 november.

L’Equipe skriver att klubben erbjuder ”Becks” ett avtal där han skulle bli både spelare och tv-expert. Qatar Sports Investment, som köpte 70 procent av PSG i sommar, äger även Al-Jazeera Sport som säkrat rättigheterna att sända Ligue 1 från nästa år.

Beckham själv säger dock i en intervju med The Telegraph att han inte tagit något beslut om framtiden.

– Jag har fått massor av erbjudanden och måste säga att jag är förvånad att jag, i min ålder, fått så många. Det var en överraskning. Jag måste se hur min kropp känns efter slutspelet, men jag älskar att vara här och det är mycket möjligt att jag stannar, speciellt om min familj är lycklig.

– Jag kan inte säga vad som kommer ske men något som är väldigt viktigt för mitt beslut, om jag stannar här eller går till PSG eller någon annanstans, är att jag får tillräckligt med speltid för jag vill vara delaktig i OS. Bara att kommer med i laget vore otroligt.

36-åringen, som var engagerad i Storbritanniens VM-kampanj, vill ta en av de tre platserna för spelare över 23 år.

– Det faktum att OS avgörs i de östra delarna av London, där jag växte upp, och att jag skulle kunna vara med där och försöka ta guld skulle betyda oerhört mycket för mig som är så väldigt patriotisk.

*****

Jag hoppas att Beckham lyckas ta en OS-plats. Han var ju förkrossad när han i mars 2010 drog av hälsenan och därmed missade möjligheten att komma med till VM. Capello hade antagligen inte tagit ut honom, men ändå.

Tänk att det är hela 19 år sedan han debuterade för Manchester United. Jag hittar inga så gamla bilder i Scanpix arkiv men de här får mig att dra på smilbanden.

Minns ni förresten när David och Victoria Beckham intervjuades av Ali G 2001? Mycket roligt än idag. De har verkligen självdistans.

Däremot måste jag ta fram skämskudden när jag tittar på Ellen Show Beckham ska göra under-cover-skämt. I USA är han ju fortfarande så pass okänd att han kan leka parfymkille på ett varuhus och låta okända människor lukta på hans ben.

I vilken klubb David Beckham spelar i höst lär vi snart få veta. Han tänker i alla fall inte lägga av på flera år.

I The Telegraph-intervjun fick han frågan om det är realistiskt att han spelar tills han är 40 år:

– I fink so.

Fler bloggar