Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Visst, det var inte särskilt smart av Sami Khedira att knuffa Levantes Sergio Ballesteros i söndags. Han drog på sig sitt andra gula kort redan i slutet av den första halvleken och Real Madrid tvingades spela med tio man och förlorade med 0-1. (Det betyder också att Madrid tvingas klara sig utan honom ikväll mot Racing Santander, och det är extra tungt eftersom mittfältarna Pepe och Coentrão är skadade.)

Tränaren José Mourinho var inte sen att peka ut Khedira som ansvarig för den svidande förlusten. Konstigt kan tyckas eftersom han för ett år sedan sa att han aldrig skulle hänga ut enskilda egna spelare utåt.

Igår på presskonferensen i Madrid sa portugisen ännu en sak som jag hängde upp mig på:

Khedira betedde sig barnsligt.

Eh.

Det uttalandet kommer alltså från en person som gjorde följande mot en tränarkollega, och efteråt sa att han inte visste vem ”Pito” Villanova var. Han vägrade dessutom att be om ursäkt.

Vem är det egentligen som är barnslig, Mourinho?

För övrigt har domen ännu inte kommit vad gäller Mourinhos och Villanovas (som knuffade portugisen efter ögonpetandet) uppträdande i Supercupmatchen. I Mourinhos fall kan han bli avstängd fyra till tio matcher och få böta 5000-27000 kronor. Barcelonatränaren kan få upp till fyra matcher och 5000 kronor i böter.

Fler bloggar