Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Ibland händer det så mycket samtidigt i fotbollsvärlden att jag inte vet vad jag ska blogga om. Då brukar jag söka runt lite på måfå i SvD:s fotoarkiv och det är sällan jag blir missnöjd.

Som den här från igår:

Eller den här sköna från Schalke-Bayern München:

Och när jag, som idag, söker på ordet ”fotboll” får jag vissa träffar (i USA) som inte har något med europeisk klubbfotboll att göra:

*****

Jag letade förgäves efter en särskild bild från gårdagens match mellan Levante och Real Madrid på Ciutat de València (1-0).

Ni minns kanske hur en förbannad Cristiano Ronaldo i onsdags förklarade i den mixade zonen i Zagreb varför publiken buade och visslade åt honom.

– För att jag är rik, snygg och en stor spelare. De är väl avundsjuka. Jag har ingen annan förklaring.

Igår hade några klyftiga Levantefans skapat en banderoll där det stod: ”Feos, pobres, malos… y del Levante”.

Humor.

I Serie A hade Edison Cavani, som ni kan läsa mer om i tisdagens SvD, show när Napoli slog Milan (utan Zlatan) med 3-1.

En sak som inte fick plats i mitt reportage om Edison Cavani handlade om hans lockiga hårsvall.

– Jag kallades för ”Peladito” eller ”Pela” (typ Lille skallisen) för jag alltid hade rakat huvud. Jag var tvungen att ha det så kort på grund av alla löss i skolan, och för att jag kunde fastna med det i simbassängen eller nåt. Fram till tio års ålder var jag rakad. Men sedan jag fick bestämma själv har jag haft lång hår, säger uruguayanen i en intervju med El País.

Vital information, eller hur?!

I samma intervju förklarar Cavani att den tandställning han just tagit ur hjälpte honom att bli den högklassige målskytt han är idag:

– När jag var 14 år hade jag så ont i benen, jag ville träna men kände mig mycket svag, jag kunde inte springa eller bromsa. Jag blev rädd och stack gråtandes från en träning. De sa till mig att det var växtvärk och när jag kom till Italien berättade läkarna att tänderna har mycket att göra med hållningen, reflexerna och balansen. Med tandställningen kände jag mig starkare framför mål, jag sköt bättre. (Innan) kunde jag ibland ta emot bollen och inte ha reflexerna att upptäcka att det kom en försvarare….

*****

Avslutningsvis, om ni vill se fler mål från Europa – och mycket annat – rekommenderar jag förstås det eminenta programmet Fotbollskanalen Europa

Fler bloggar