Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Jag tänkte att vi kunde hjälpas åt att hålla tummarna ett tag. Varför? Jo, så att den redan utdragna soppan kring Neymar får ett snart slut.

För några månader sedan var brassen ”klar” för Real Madrid. Förra veckan var det plötsligt Barcelona som skulle bli 19-åringens framtida klubbadress.

Enligt den vanligtvis pålitliga brasilianska dagstidningen O Estadão hade Santos nu kommit överens med den katalanska klubben om en försäljning. Kostnaden: 60 miljoner euro! Artikelförfattaren Luís Augusto Monaco, som jag hörde bli intervjuad i spansk radio samma dag, hävdar att Real Madrids överenskommelse om en övergång var med agenten Wagner Ribeiro, inte med Santos. Och eftersom Neymar brutit med Riberio gällde den inte längre, menar han.

Santos har sedan dess gått ut och förnekat att man har förhandlat och kommit överens med Barcelona. Tillbaka till ruta ett alltså.

Och igår var pappa Neymar med i det spanska radioprogrammet Punto Pelota. Neymar Da Silva, som han heter, verkar också vilja ha besked om vad som kommer ske med sonen i framtiden efter nyår. 99-åriga Santos ska att spela klubblags-VM före jul, mot bland andra Barcelona, och då ska Neymar representera dem. Det verkar alla inblandade vara överens om, och att han ska vara en del av 100-årsjubiléet 14 april 2012. Men sen då?

Pappa Neymar sa i Punto Pelota att Santos vill förlänga kontraktet till 2016, att Neymar inte har någon överenskommelse med vare sig Real Madrid eller Barcelona och att  sonen inte vill uttala sig i frågan eftersom han inte vill riskera att stöta sig med någon av klubbarna.

Pappa Neymar sa också att han känner Sandro Rosell bättre än Florentino Pérez men att han gärna skulle vilja lära känna Realbossen bättre. Och han sa, framför allt, att han och sonen väldigt gärna skulle vilja ha besked av Santos hur de tänker kring anfallarens framtid – allra helst redan på måndag.

Så, nu håller vi tummarna att soppan tar slut på måndag.

Det betyder i och för sig säkert inte att Neymar kommer förekomma mindre på Marcas framsida än under de senaste månaderna…

 

Fler bloggar