Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Med hänsyn till Arsenals fans tänker jag inte grotta ner mig så mycket i söndagens match mot Manchester United. Det får räcka med Arsène Wengers försvarstal och två talande bilder.

Kommer Arsenal någonsin kunna spela i de där fula blå pyjamasdräkterna igen, tro? För dålig karma i designen, tänker jag.

Klubben gör nu i alla fall vad den kan för att blidka arga fans. På hemsidan meddelas att de supportrar som reste till Old Trafford kommer att erbjudas ersättning för en framtida bortamatchbiljett. En fin gest även om jag tror de föredrar ett gäng kompetenta erfarna spelare med karaktär och stark benstomme… Vid midnatt 31 augusti stänger transferfönstret.

*****

Vi byter land och liga. Det är en lite tristare måndag än vanligt för oss La Liga-älskare.

Idag tackade nämligen Diego Forlán för sig. Den 32-årige uruguayanen lämnar Spanien efter sju år, varav de fyra sista i Atlético Madrid, och beger sig till Italien. Inter blir hans femte klubbadress i karriären.

Forlán, som utsågs till VM:s bästa spelare i fjol, spelade i Villarreal 2004-2007 och hade under en period en fruktansvärt ful frisyr som jag bara måste visa er.

Ännu en profil som sticker från La Liga alltså. Och av de fyra stora namnen är det just Atlético Madrid som tappat tre: Sergio Agüero, David De Gea och Forlán. Valencias Juan Mata valde Chelsea.

För att muntra upp mig tittar jag på fina mål från helgen som gick. Santi Cazorlas frisparksmål för Málaga mot Sevilla är ett sådant. Och Mesut Özils framspelning här gör livet lite vackrare igen.

Fler bloggar