Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Hej igen!

Mycket har hunnit hända i fotbollsvärlden under min veckolånga semester i Amerikat – Manchester United har vunnit Premier League, City FA-cupen, Milan Serie A, Barcelona Primera División och Cristiano Ronaldo skrivit målhistoria i Spanien.

Med sina två fullträffar borta mot Villarreal (0-2 och 1-3) klättrade Real Madrids portugisiske anfallare upp jämsides med målkungarna Telmo Zarra och Hugo Sánchez som bägge mäktade med 38 fullträffar under en och samma ligasäsong.

Det finns dock en part som hävdar att Ronaldo med sitt andra frisparksmål på El Madrigal gick förbi legendarduon och nu står i ensam majestät på 39.

Den parten heter Marca och det är faktiskt tidningen som varje år delar ut priset till säsongens främste målgörare, årets ”Pichichi”.

Hur kan då Marca, som är en partisk Madridtidning, ha kommit fram till en annan summa än alla andra?

Jo, det handlar om det här målet i matchen mot Real Sociedad den 18 september. Bedöm själva om det är Cristiano Ronaldo eller landsmannen Pepe som bör tillskrivas målet. Jag tycker nog att Pepe ska ha det, även om han inte har en aning om vad som sker där bakom muren.

Förhoppningsvis sätter CR7 några baljor mot redan nedflyttningsklara Almería på lördag. Då blir ju den här diskussionen mindre intressant.

I vilket fall som helst är det en oerhört imponerande målskörd av Ronaldo.

UPPDATERAT: Här hittar ni alla Ronaldos 38 (!) mål.

Fler bloggar