Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Chefen var på mig för några veckor sedan om att förbereda en personlig tillbakablick på Anja Pärsons karriär.  ”Hon kan ju lägga av och då måste vi vara beredda”. En inte helt enkel uppgift att skriva en sådan text, höjdpunkterna har ju varit så många. Inte minst mästerskapen.

Men den texten får skrivas en annan gång. Anja satsar vidare och har man följt hennes twittrande är det ingen överraskning, snarare tvärtom. Hon har entusiastiskt rapporterat om skidtester i Kvitfjells störtloppsbacke och i veckan har hon tränat med Kajsa Kling i Hemavan. Anja lade upp en bild från en strålande solig träningsdag och jag gissar att det är sådana dagar som gör det värt att fortsätta slitet.

Att Anja nu väljer att fokusera på fartgrenarna är naturligtvis ett bra beslut. Det är där hon är bäst och det blir allt svårare att satsa på samtliga grenar, i synnerhet då man hållit på så länge och tävlat på toppnivå som Anja gjort. Att hon väljer att inte släppa storslalomen helt är naturligt, denna disciplin brukar kallas grunden för utförsåkning.

Det enda som är lite synd är att Anja är ensam i det svenska laget med att satsa fullt ut på störtlopp. Men hon kommer säkert att få bra sparring i Schweiz i höst.

Därmed låter vi den här bloggen gå i ide. Jag återkommer i höst. Ha en skön sommar.

Fler bloggar