Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Det såg så lovande ut.

Clarence Seedorf, fotbollsvärldens mjukaste spelare*, gjorde ett mycket vackert mål mot Fiorentina igår kväll och Zlatan Ibrahimovic kom springande i glädjefart och fällde holländaren för att kunna koalakrama™ honom ordentligt (uppochner dock).

Men.

Med tre minuter kvar av matchen fick svensken se det röda kortet – igen. Den här gången ska Zlatan ha svurit mot den assisterande domaren.

Milan såg till så att Zlatan bad offentligt om ursäkt på presskonferensen efteråt – troligtvis för att få lindrigare straff.

Men det hjälpte inte. Han stängs av i tre (!) matcher till (två om Milan får igenom överklagan). Väldigt onödigt.

Det är ju inte utan att man undrar hur det står till med Zlatan nu för tiden?

Är han less på alltihop nu när det inte blev något fortsatt spel i Champions League?

Är det månne Mino Raiola som vill tjäna en ny hacka? Det har ju snart gått ett år sedan senaste klubbytet…

Om det är så att Zlatan redan är less på Milan (nej, jag har inte hört några sådana rykten) så kan jag rekommendera Bayern München. Jag tycker att klimatet där verkar väldigt mysigt.

Jag upprepar: Mer glädje, mindre ilska. Fler koalakramar™, färre knuffar.

Bayern Münchens assisterande coach Hermann Gerland ser dock inte jättebekväm ut när Bastian Schweinsteiger och Arjen Robben vill sprida kärlek på träningen. Killarna verkar rätt lättade över att världens bistraste man (ja, jag överdriver lite) Louis Van Gaal nu har försvunnit från klubben.

Fast med närmare eftertanke kanske klimatet och lagkamraterna inte är så passande ändå…

* Ingen fotbollsspelare rör sig mjukare än Clarence Seedorf. Och han till och med pratar med mjuk röst, samtidigt som han ler och är artig. Gillar’t.

Fler bloggar