Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

 

1. Det blir ingen strejk i helgen, som väntat. Omgången kommer att spelas som planerat (Real Madrid tar emot Sporting på lördag klockan 18 medan Villarreal-Barcelona spelas klockan 22.)

Strejkhotet från klubbarna gällde tv-pengar. Majoriteten protesterade mot att en av ligamatcherna varje helg visas på en icke-betalkanal. Sex klubbar motsatte sig strejken och fick medhåll av en domare.

Foto: REUTERS.

2. Messi spelade inte träningslandskampen mot Costa Rica igår på grund av en känning i högerlåret. Det finns en liten risk att han missar Barcelonas match på lördag. Den katalanska pressen går i alla fall bonkers idag i ämnet.

En argentinare som dock kan komma att göra några efterlängtade minuter på en fotbollsplan är Real Madrid Gonzalo Higuain, som man trodde skulle missa hela säsongen. Kul!

Tyvärr tvingades Karim Benzema gå av mot Kroatien igår – också lårskadad – och kommer med största sannolikhet inte finnas med mot Sporting. (Jag tror att det var sjömanströjan som orsakade skadan. Seriöst!)

Foto: REUTERS.

3. It is official – Shakira twittrade igår ut en bild på sin ”sol”, det vill säga Barcelonabacken Gerard Piqué.

Idag kom Real Madrids motdrag – som förstås får plats på klubborganet Marcas etta: Klubben kommer inte längre att spela colombianskans VM-låt ”Waka waka” på Bernabéustadion. Shakiras musik är FÖRBJUDEN. Det ni. Viktiga grejer.

En, i mina ögon, rolig reaktion följde från Spaniengurun Sid Lowe:

Jag kan hålla med Dr. Sid om att ”I’ve got a feeling” har spelats cirka 1000 gånger för mycket på Camp Nou.

Jag återkommer (kanske) med fler VÄRLDSNYHETER de närmaste dagarna…

*****

UPPDATERAT: Iker Casillas håller inte igen i sin attack mot Uefa apropå att Spanien tvingades spela på den här planen i Litauen:

– Att vi spelar på en plan som den här är oacceptabelt. Jag har aldrig någonsin sett något liknande. Herrarna på Uefa borde göra något annat än att bara sitta på sina kontor och tycka till om färgerna på våra strumpor.

Alvaro Arbeloa twittrade dagen före matchen vad han tyckte om planen i Kaunas borde användas till istället för fotboll.

Det verkar dock som om ilskan runnit av killarna redan på flygplatsen. Kanske var det för att Spanien vann med 3-1.

Slutligen är det kul att även tokstollen Joan Capdevila hittat till twitter.

 

Fler bloggar