Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Det var ingen otäck krasch, Tvärtom såg det odramatiskt ut när Anja Pärson bröt dagens super-G-tävling, grimaserade av smärta och tog sig för knäet. Men med tanke på vad hon har bakom sig fanns det anledning till oro. Broskskador är inte att leka med.

Jag minns då vi satt med Anja i ett VIP-rum på Arlanda för fem år sedan. Hon hade nyss landat efter att ha varit i Vail och opererats för en brosskada i ena knäet. Hennes läkare Håkan Alfredssom pratade om den här tyåen av skada som när som helst kan slås upp igen och som i värsta fall kan ge men för framtiden.

Men Anja har haft tur. Det kom lugnande besked från Åre och det är bara att hoppas att hon får genomföra resten av världscupsäsongen – och en eventuell fortsättning av karriären – utan skador som kan komma att påverka hennes liv i framtiden.

Världscupen är långt ifrån slut. Nästa helg är det farttävlingar i Tarvisio, helgen därpå tekniktävlingar i Spindleruv Mlyn och därefter världscupfinaler i Lenzerhaide.