Sportbloggen

Ola Billger

Ola Billger

Det var klockrent att ge Guldbollen till Zlatan Ibrahimovic igen. Ingen är bättre.
Att Therese Sjögran fick sin andra Diamantboll kan man dock ifrågasätta.
Han kom, han såg, han segrade. Igen. Zlatan fick Guldbollen för fjärde året i rad och även om det ser lite enahanda ut på vinnarlistan är det aldrig tråkigt att se Zlatan ta emot pris.
För mig får de gärna fortsätta att ge den där Guldbollen till honom ända tills hans slutar. Vi kommer inte att se hans like i svensk fotboll – så är det bara.
Lika naturligt var inte valet av Therese Sjögran när Diamantbollen delades ut. Diamantbollen ska gå till årets bästa kvinnliga fotbollspelare och jag är inte så säker på att det var Therese Sjögran i år, även om hon höll Fotbollsgalans överlägset bästa tacktal.
Innan Fotbollsgalan skrev jag att det vore en skandal om Caroline Seger inte fick Diamantbollen.
Det var kanske att ta i – men jag förstår inte hur juryn resonerade när de valde Therese Sjögran. För Caroline Seger har fortfarande chansen att bli utsedd till bäst i världen i vinter. De har inte Therese Sjögran. Hon var tydligen inte ens bäst i allsvenskan, och inte ens bäst på mittfältet:
•Fifa har nominerat en lista på årets tio främsta spelare på damsidan och där finns Caroline Seger med som enda svenska.
•Malmös holländska skyttedrottning Manon Melis blev dessutom utsedd till damallsvenskans bästa spelare – före bland andra lagkamraten Sjögran.
•Om man ska förstå resonemanget i juryn är faktiskt inte ens Sjögran Sveriges bästa mittfältare på damsidan.
Det är… Caroline Seger.
Så hur kan Sjögran var bäst av alla ändå?

Fler bloggar