Annons

Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Allt fler fotbollsspelare söker sig till Twitter, eller snarare knuffas dit av agenter, klubbar och sponsorer. I Sverige känner jag inte till någon spelare som twittrar men i Spanien är det jättevanligt och i England börjar det dyka upp allt fler. Tyvärr gör få av dem något kul av denna möjlighet att interagera med fansen – men som tur är finns det undantag.

Min favorit är Manchester Uniteds Rio Ferdinand. Han verkar nästan lite besatt av att snacka med sin ”twitfam”. Han kör ofta frågestunder, frågar ”familjen” om råd (som exemplet nedan) och startar ordkrig med andra kändisar, som till exempel Robbie Savage.

Rio tvekar inte att tycka till om olika saker, som till exempel vad han anser om att Wayne Rooney inte nominerades till Guldbollen.

Under VM var det kul att följa Diego Forlán men uruguayanen har slappat till sig och får inte plats på min topp tre.

Egna bilder är ett stort plus för att få höga betyg av mig. Därför kniper Sergio Ramos en hög placering – trots att han, liksom så många spelare i Spanien, envisas med att visa tummen upp så fort en kamera dyker upp.

Ovan ser vi förutom Ramos (längst till höger ihop med Iker Casillas) även original-Ronaldo, Felipe Luis och Sergio Agüero. Ronaldo är väldigt aktiv, på flera språk, och ”Kun” Agüero är bra på att informera om skadeläget etc. Felipe Luis är det tyvärr snarkvarning på men han är nybörjare.

Då ska ni hellre kolla in Boltonkaptenen Kevin Davies som svarar helvilt på frågor och vill ha tips om golfbanor.

Svarar på frågor gör även Henok Goitom nerifrån Almería. Svensken twittrar om allt från fotboll till politik till vad lagkamraterna dricker efter matcherna. En given pallplacering på min lista!

Tyvärr pratar jag inte italienska men tack vare Google Översätt kan jag hänga med när Giorgio Chiellini vägrar erkänna att Giuseppe Rossi slagit en tunnel på honom på landslagsträningen.

Rossi, som är född och uppvuxen i USA, är för övrigt även populär hos andra Johannor.

Chiellinis beskrivning av sig själv är dessutom rätt skön.

Några spelare som kan ryka snart från min bevakning är Kaká och Luis Fabiano. Under VM twittrade de om interna pingismatcher, vilket var kul, men nu är det lite väl mycket Jesus och klyschor på portugisiska för min smak.

Vad finns det mer? Jo, Álvaro Arbeloa kan vara lite skojig ibland, som när han härom veckan försökte ragga tjejer till sin kusin i Barcelona. Men Real Madridbacken slår inte Cesc Fàbregas som twittrar på tre språk och även bjuder på lite naket emellanåt.

Slutligen, ett uppsamlingssvep: Charlie Davies, Carles Puyol, Ryan Babel, Jack Wilshere, Gonzalo Higuaín, Xabi Alonso, Juan Mata, Andrés Iniesta, Nicolas Anelka, Jermaine Defoe, David Bentley, Jozy Altidore, Ronaldinho och sist men inte minst Örebros Alejandro Bedoya.

Har jag missat någon bra?

Uppdatering: Vill bara påpeka att Rio Ferdinand #FF-ade mig efter att jag utsett honom till número 1…