Annons

Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Hej och välkommen till min blogg!

Här kommer jag att skriva om internationell fotboll, inte alltid med jätteseriös ton. Om du inte har varit med mig tidigare så kan du kolla in mina tre tidigare gästspel i bloggvärlden för att få ett hum om vad som väntar:

Fotbolls-EM 2008
Zlatanland (namnet känns inte alls krystat nu…)
Fotbolls–VM i Sydafrika

Jag planerar konstruera den här bloggen på samma sätt. Den stora skillnaden är att jag (just nu) inte befinner mig i utlandet och därför inte kommer kunna ta lika många egna foton. Jag lovar dock att kladda med min röda Photoshop-penna i andras bilder.

Jag ser det som min uppgift att, förutom att hålla mina läsare informerade och roade, även guida er i internetdjungeln. Har någon skribent out there skrivit något läsvärt eller är helt ute och cyklar så tänker jag slussa er dit. Efteråt får ni gärna komma tillbaka hit och diskutera ämnet.

Gillar ni spansk fotboll bör ni på måndageftermiddagarna kolla in på Guardians hemsida och läsa vad Sid Lowe skrivit. Hans senaste krönika handlade om Villarreal.

Ni som känner mig vet att jag vurmar extra mycket för Spanien och La Liga. Därför inleder jag denna blogg med en tanke kring fotbollsvärldens hetaste ”derby” – El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid. Ni minns väl hur det gick senastCamp Nou?
Jag är lite upprörd över att säsongens första möte kan komma att spelas på en måndagkväll, den 29 november, eftersom det på söndagen är lokala val i Katalonien. (Läs vad Barcelonatidningen Sport har skrivit i ämnet.)

Klubbarna – och framför allt tv-bolagen – är positiva till idén, men vad säger alla fans? Jag kan tänka mig att många redan har bokat flygresa hem på måndagen. Det främsta alternativet är klockan 19 på söndagskvällen. Mycket bättre, tycker jag. Att spela på lördagen vill inte Barcelona som spelar Champions League i Aten på onsdagskvällen.

Vad tycker ni?

Skärmdump: TV4 Play

Tipsa mig gärna (johanna.gara@svd.se) om ni springer på intressanta nyheter och resonemang kring internationell fotboll.

PS: Jag finns även på Twitter.