Sportbloggen

Ola Billger

Ola Billger

Det är knappt två veckor kvar till VM, trupperna har samlats i träningscamperna och nu börjar de tunga nationerna att bekänna färg. I veckans vänskapsmatcher har England och Argentina imponerat mest – och Portugal minst.

England slog Mexiko med 3-1 på ett knökat Wembley, och även om Mexiko inte övertygade för mycket var det en skön seger för Fabio Capello.

Lika skönt var det nog för den galne Maradona att hans landslag vann igen. Efter ett uselt kval laddar Argentina upp mot småhandlare. Segern mot Haiti följdes upp mot Kanada.

– Det finns inga vänskapsmatcher när du har på dig Argentinas tröja, sade Maradona efter matchen.

Kanada tillhör inte världens fotbollsadel – men Argentinas 5-0 seger i Buenos Aires var på sitt sätt ett styrkebesked.

Minst imponerande av de större var nog Portugal som bara fick 0-0 mot… ta-dam: Kap Verde. Inte för att vara elak, men nog borde till och med Benfica eller Porto kunna dunka Kap Verde?

Av de övriga VM-länderna slog Australien Nya Zeeland med 2-1 medan Sydkorea vann över Japan med 2-0 på bortaplan. Sydafrika fick 1-1 mot Bulgarien.

Paraguay, Nordkorea, Kamerun och Grekland kommer också att träningsspela i dag, men den största uppmärksamheten riktas ändå mot en svensk tränare.

Ikväll får vi nämligen se ett första smakprov på hur Lars Lagerbäck lyckats i Nigeria. Laget möter Saudiarabien i en vänskapsmatch.

Fågel, fisk eller mittemellan?

Fler bloggar