Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Anja Pärson är världens tredje bästa utföråkare i år precis som ifjol om vi ska se till den totala världscupen. Ingen kan ta tredjeplatsen ifrån henne i lördagens avslutande slalom. Jag tycker Anja kan vara nöjd med sin säsong. Det har blivit allt svårare att köra alla grenar och prestera bra i alla disciplinerna och Anjas insats är imponerande. Med slalomtävlingen kvar har hon sju pallplatser vilket är en mer än förra säsongen Hon fortsätter en uppåtgående trend, för fyra säsonger sen stod hon på pallen bara fyra gånger i världscupen.
Och bronset i OS tycker jag är lika mycket värt som ett guld sett till vilket sätt det togs på. Att ta sig samman efter den otäcka kraschen och kämpa till sig en medalj var en bragd som gav eko i omvärlden.
Sen måste jag lyfta på mössan för Lindsey Vonn som vinner den totala världscupen för tredje året i rad. Hon har inte varit lika komplett som tidigare, hon har tappat mycket i slalom jämfört med förra vintern. Men hon har visat en suveränitet i fartgrenarna med tio världscupsegrar och med guld i tyngsta OS-grenen störtlopp är hon den alpina världens obestridda drottning. Att hon liksom Anja Pärson bitit ihop och lyckats så bra trots flera skador gör hennes säsong än mer imponerande.

Fler bloggar