Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Slalom i dag i Lienz och Anja Pärson går ut först av svenskorna med startnummer 8. Det är inte lätt att vara Anja. Någon sa till Aftonbladet igår att Zlatans julsemester i Åre är det största som hänt den jämtländska skidorten. Eh…jaha. Men Anjas tre VM-guld då?
Nåväl, dessa tre guldmedaljer och Anjas andra exceptionella framgångar genom åren gör att det hon gör nu jämförs med vad hon gjort tidigare. Och det är hennes dilemma just nu. Vi förväntar oss att hon ska stå på pallen. Ett gott tecken är i alla fall hennes goda humör.

Lindsey Vonn står med i startlistan men jag vet i nuläget inte om hon kommer till start efter gårdagens handledsskada. I ett pressmeddelande skriver amerikanska skidförbundet att hon kanske ska tävla med ett skydd. Det har hon gjort förr. I vintras på VM skar hon upp ena handen på en champagneflaska och slutförde säsongen och säkrade totalsegern i världscupen med ett specialskydd för handen.

Första åket startar 10.15 och andra 13.15. Klockan 11.45 kör herrarna, med Patrik Järbyn och Hans Olsson, störtlopp i Bormio. Ni följer tävlingarna här.

Fler bloggar