Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

14.48: I och med att båtarna nu lämnat Stockholm och Sandhamn stänger också race village på Skeppsbron vid midnatt. Enligt stop over-chefen Ola Åstradsson har området haft en miljon besökare sedan det öppnade 14 juni.


14.36: Båtarna har startat sin seglats österut och Volvo Uncategorized-äventyret är slut för Stockholms och Sandhamns del.


14.30: Flottan av tävlingsbåtar följs fortfarande av en mängd följebåtar.


14.28: Nu är även Team Russia spå väg hem efter en resa som inte blev vad de tänlt sig. Den ryska satsningen på Volvo Uncategorized blev ett offer för finaanskrisen.


14.23: Puma i en säker ledning då båtarna nu är på väg mot St Petersburg.


14.20: Puma rundar bottenmärket först. När alla båtar rundat så kommer Team Russia, eller Kosatka som båten heter, att starta och skugga fältet mot St Petersburg. Det ryska teamet går ju utom tävlan.


14.17: Ericsson 4 ligger för närvarande fyra med Ericsson 3 strax efter.


14.15: Puma alltjämt i ledningen. Båtarna är snart tillbaka vid startlinjen och ska sedan gå till ett bottenmärke som de rundar innan de sätter kurs mot St Petersburg.


14.10: Puma rundar toppmärket först före Telefonica Blue, Green Dragon och Ericsson 4.


14.06: Vad snabba de här båtarna är! 16 knop just nu. Telefonica Blue, Puma och Ericsson 4 anför fältet.


14.03: Båtarna är på väg upp mot toppmärket.


14.00:

Starten har gått för den sista etappen.


13.50:

Det verkar bli start på utsatt tid. Inte lika många åskådarbåtar som på Kanholmsfjärden i söndags – det sägs att det var upp mot 5 000 båtar – men många har sökt sig ut till Sandhamn för att se starten.


13.20:

10 knops vind rapporteras från startplatsen nordost om Sandhamn. Båtarna beräknas gå i mål på lördag morgon i St Petersburg. Meningen är att målgången blir en parad in till stan för att sätta punkt för VOR. För att undvika att båtarna kommer mitt i natten eller okristligt tidigt eller sent har arrangörerna möjlighet att förlänga eller förkorta bansträckningen för att anpassa ankomsttiden.

Fler bloggar