Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Det var glada miner hos ”Mange” & Co ombord på Ericsson 3 efter ytterligare en pallplats, den femte av sex möjliga hittills. Men det finns ett område där den nordiska besättningen varit urusel och det är hamntävlingarna. I de tre hamnrace som man ställt upp i har man två sjätteplatser och en sjundeplats.

På en presskonferens på Skeppsbron i höstas sa ”Mange” att målet är en pallplats i det slutliga sammandraget då båtarna nått slutmålet i St Petersburg efter midsommar. Med elva poäng upp till pallen i nuläget krävs det betydligt bättre resultat i de tre hamnrace som återstår för att nå målet.

Närmast väntar hamntävlingen i Boston den 9 maj. Därefter blir det ett hamnrace i Galway 30 maj. Sista hamntävlingen körs på Kanholmsfjärden den 21 juni.