Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Om mindre än ett år arrangeras vinter-OS i Vancouver. Det har talats om dålig ekonomi men det är inte enda problemet. Nu riktas det kritik mot den tävlingsplats i Cypress Mountain där snowboard- och freestyletävlingarna ska hållas. Ledare och åkare är oroade över kvaliteten på snön, nu i vinter fick en världscuptävling i snowboard ställas in för att underlaget var för löst.

Och det är inte bara det. Kanadensiske halfpipecoachen Jesse Fulton säger till Sports Illustrated att stället är dåligt i största allmänhet och klagar över det dåliga bemötandet man fått på orten. Dessutom tycker italienaren Piller Cotterer att längdåkningsbanorna är för lätta.

Men nu har internationella skidförbundets ordörande Gian Franco Kasper ryckt till undsättning och han försvarar arrangörerna. ”Det blir OK till OS”, säger han i kanadensisk press.