Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Den alpina sporten kan mista de drygt tio senaste årens omjämförligt största herrprofiler inför nästa säsong. Benjamin Raich och Aksel Lund Svindal i alla ära, Bode Miller och Hermann Maier står i en klass för dig på flera sätt. Inte bara för att de varit exceptionellt framgångsrika utan för så mycket annat som är så viktigt i dagens medievärld. Millers bohemiska hippieuppväxt och mer eller mindre genomtänkta uttalanden som gav honom en bad boy-image. Maiers bakgrund som muraren som från att ha varit föråkare blixtsnabbt tog sig upp till toppen i sporten och som var nära att dö eller i varje fall bli av med benet i en mc-olycka och sen lyckades komma tillbaka.

Miller avbröt säsongen i förtid och har sagt att ett beslut om framtiden ska komma så småningom. Med en svag säsong bakom sig och det faktum att han blivit pappa talar en hel del för att han drar sig tillbaka.

Hermann Maier har också ett beslut att fatta, skriver Standard. Han genomgick förra veckan en artroskopi då en benbit och brosk togs bort från högerknäet.

Men jag gissar att de våndas inför sina beslut. Det är inte lätt att lägga av. Thomas Grandi slutade för två år sen, höll uppe ett år och gjorde comeback. Nu skriver han i sin blogg att han ska sluta igen och ägna sig åt familjen.

Men det finns de som fortsätter och kämpar på. Patrik Järbyn, 40 i april och äldst i världscirkusen, kör mot Vancouver liksom Marco Büechel. Och varför inte? Ålder behöver inte betyda nåt. Igår såg jag Bob Dylan, 67, i Globen och det var ta mig tusan den bästa konsert jag sett med honom på svensk mark på åtta-nio år. Och då har jag sett en del med den mannen.