Annons

Sportbloggen

Kristofer Gustafsson

Kristofer Gustafsson

Titta på bilden av Stefan Holm! Höjdhopparen med en enastående förmåga att lyckas när det gäller. Med 2,37 m i söndagens friidrottsgala i Aten (bilden ovan) är 32-åringen nu hastigt och lustigt bäst i världen i år – och därmed ett rejält svenskt guldhopp i OS i Peking som invigs om knappt fyra veckor. En guldfavorit som den svenska truppen faktiskt behöver så att mindre rutinerade och etablerade utövare kan få förbereda sig i lugn och någorlunda ro. Jag tror Stefan Holms hopp i Aten kom i bästa tänkbara läge för det var ett resultat som kommer att underlätta uppladdningen för många andra. Flera medaljkandidater har drabbats av skador och sviktande form under senare tid och Stefan Holm tar gärna favoritrollen och därav också ett visst ansvar. Han, om någon, pallar trycket.
– Skönt för självförtroendet. Nu får jag jobba i lugn och ro inför OS, sade han till SvD:s friidrottsexpert, Anders Lindblad efter segern. Och bara att kliva in på Olympiastadion i Aten gav Stefan Holm rysningar av välbehag. Det var här den 32-årige värmlänningen tog OS-guld för fyra år sedan en magisk friidrottsskväll.
Då vann han höjdhoppsrysaren på 2,36 – en höjd som fram tills nu varit hans personbästa utomhus. Stefan Holm tar sig över ribban med allt större säkerhet, trots en ömmande hälsena. Extra imponerande på söndagen eftersom han redan hade vunnit tävlingen inför glest besatta läktare och kunde slappna av. Stefan Holm har en enorm vilja och kan bli den förste höjdhopparen någonsin som försvarar ett OS-guld. Foto: ICON REUTERS/SCANPIX