Annons

Sportbloggen

Kristofer Gustafsson

Kristofer Gustafsson

Sommarolympiska spel innehåller numera också möjligheten för landets eller regionens turistnäring att sälja in området. Och vad vill Peking och Kina helst av allt visa upp för omvärlden om inte kinesiska muren. Så knappt fyra veckor innan invigningen lät man på söndagen rulla ut en 13 112 meter lång banderoll med ett flaggspel med de 205 deltagande olympiska nationerna. Det skedde på den mest exponerade delen av muren, norr om Peking. Den ”Olympiska draken” som banderollen döpts till rullades ut av volontärer och kineserna kommer förstås att marknadsföra muren ytterligare. Man har lärt sig av Sydney och Aten liksom Turin som arrangerade vinter-OS, 2006, hur man smart går tillväga. Igår fick muren och banderollen mycket utrymme i tv-sända inslag. Och det komer bli mera.