Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
battlefield heroes1

Foto: Electronic arts

Igår annonserade Electronic arts exekutive vice VD Patrik Söderlund att EA har beslutat att lägga ned fyra free-to-play-spel: ”Battlefield heroes”, ”Battlefield play4free”, ”Need for speed world” och ”Fifa world”. I pressmeddelandet förklarar Söderlund att spelen inte längre är ”lika populära längre som de tidigare var”. ”Battlefield heroes” var särskilt poppis när det kom 2009, tack vare sin charmiga stiliserade estetik och lättsamma spelmekanik. Det var då lite av en föregångare – spelet erbjöd mycket innehåll utan att kräva spelaren på pengar. Det här var dock innan gratisspelen fullständigt exploderade. ”Need for speed world” har funnits nästan lika länge (2010), men ”Fifa world” lanserades så sent som i maj förra året.

Ett free-to-play-spel som dock undgår giljotinen är ”Star wars: The old republic”. Söderlund berättar vidare att spelet fortfarande lockar till sig nya spelare, och har en entusiastisk spelarbas. De fyra andra spelen kommer att stängs ned om 90 dagar, i mitten av juli.