Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Hellion

”Hellion” är en ohelig allians av spelidéer som aldrig borde korsas. Det är nämligen en turbaserad rälsskjutar-roguelike i tredjeperson. Nu kanske det lät som jag bara hittade på de där orden, men så här ligger det till. Det var under en sju dagar lång speltävling som PN Jeffries kom på idén och utvecklade hela spelet ”Hellion”. På sin hemsida beskriver hen spelupplägget så här:

”Tänk ’Vad skulle hända om Starwing var turbaserat?’ så förstår du ungefär vad jag ville uppnå”

Turbaserat och med krydda från den oförlåtliga roguelike-genren (där du måste börja om från början om du misslyckas med din uppgift) är ”Hellion” ett rälsskjutarspel (där du åker framåt på en rak linje med begränsade möjligheter att styra din kurs) som du garanterat aldrig har sett förut. Det är en helt galen idé som förmodligen inte skulle ha någon som helst kommersiell bäring. Tur då att du kan ladda ned och spela spelet gratis på PN Jeffries hemsida.