Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

“Please, don’t touch anything” är ett indiespel med en förargligt motsägelsefull titel. Det går nämligen ut på att trycka sig fram till lösningen – som här sällan får goda konsekvenser. Desto retligare placerar spelet spelaren framför en panel med en stor röd knapp på. I ett fönster ovanför panelen syns en stad i fjärran, och till vänster finns en affisch med vaga instruktioner. Ett tryck på den illavarslande knappen resulterar att ytterligare en knapp dyker upp, men att interagera med den leder ingen vart. Det gäller att fortsätta – trots den varnande titeln – att fortsätta att klicka och fippla med panelen tills nya knappar uppenbarar sig. “Please, don’t touch anything” har hela sexton olika slut, varav de flesta resulterar i dystra följder för staden på horisonten. “Please, don’t touch anything” tillkom på det välkända speljamet Ludum dare, och den äldre versionen gick under det mer vaga namnet “The second thought”. Konceptet är spännande, även om det också är en irriterande påminnelse om att inte vara klåfingrig.

“Please, don’t touch anything” finns att köpa på nätbutiken Steam.