Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

cities_skylines

Redan ett dygn efter släppet av finskutvecklade stadsbyggarsimulatorn “Cities: Skylines” fanns en uppsjö av moddar. Spelet inkluderar ett mod-verktyg, och när spelet nu varit ute i två veckor finns det fullt av gratisprylar och fiffiga moddar att ladda ned. Spelsajter som PC Gamer och Kotaku har sedan tidigare tipsat om de bästa och mest hjälpsamma “Skylines”-moddarna.

Mindre hjälpsamma men desto mer fyndiga är de moddar som förvandlar om spelet till andra spel. Eller snarare, lägger till ytterligare ett spel i spelet. En användare har exempelvis adderat en pastisch-mod på Microsofts nedlagda flygsimulator “Flight simulator”, kallad “Flight cimulator”. Med modden installerad kan man skifta till ett flygläge och styra flygplan över sin stad.

Det finns också en “Borderlands 2”-mod, som omvandlar spelets grafik till “Borderlands”-stiliserad celshading. Det vill säga, spelet får samma grafiska, serietidningsliknande utseende som “Borderlands”-serien.

Alla moddar hittas på Steam workshop.