Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Beat step cowboys

Vilda western. Den snustorra prärien, det otämjda låglandet och revolvermän som rider in mot solnedgången. För att vara en så populärkulturellt laddad skådeplats finns det förvånansvärt få riktigt bra tv-spel med westerntema. ”Red dead redemption”, ”gunsmoke” och Call of Juarez” i all ära. Men vad spelvärlden verkligen behöver är fler rytmbaserade westernspel där du duellerar i blindo. ”The beat, the step and the cowboys” är vad som händer om du blandar rytmspel med humor och machokulturens hedersritualer. Två spelare möter varandra, matar in fyra handlingar var för sig som sedan utageras simultant. Målet är att förutspå den andre spelarens handlingar, men oftast urartar det i att alla inblandade springer runt som yra och beväpnade höns. Ungefär lika korkat som väpnade dueller i allmänhet.