Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

Klassiska detektivspel är vi inte direkt bortskämda med. Därför är det både kul och spännande att Agatha Christies berömda, belgiske detektiv Hercule Poirot får sin spelmotsvarighet i sommar (till PC, Mac, PS4 , Xbox one, iOS och Android).

Historien är inspirerad av Christies roman “The A.B.C Murders”, – som spelet också delar namn med – ett mysterium där mördaren använder alfabetet för att arbeta sig igenom sina offer. Eftersom spelet bygger på en förlaga – där mördaren avslöjas – antar jag att den skyldige inte är densamma som i romanen för att hålla spänningen uppe.

Det kommer att vara ett tredjepersonsäventyr, där man löser detektivgåtor á la “Professor Layton”, som det också visuellt starkt påminner om, och besöker brottsplatser och drar slutledningar á la “Sherlock Holmes”. Är “The A.B.C Murders” det minsta likt “The testament of Sherlock Holmes” eller något av “Layton”-spelen, kommer det att bli ett rent nöje att utföra klurigt detektivarbete. Trailern är lovande, även om röstskådespeleriet låter lite krystat.