Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

Minns ni ”Nightjar”? Det var ett skräckspel till mobilen där ljudbilden var allt. Benedict Cumberbatch var berättarröst och guidade spelaren från att inte mördas av ljudkänsliga aliens. ”Dark echo” avger samma typ av krypande atmosfär. Det är ett minimalistiskt skräckspel till iOS, som började utvecklas på det stora gamejamet Ludum Dare.

Man styr ett par fötter, och varje steg visualiseras av enkla streckade former. Ljudet studsar på väggarna och det signalerar när man kan gå framåt: vitt representerar säkerhet och rött fara. Inledningsvis ska man bara ta sig till slutet av nivån, men snart börjar man jagas av ett monster. Hela konceptet är likt ”Nightjar”, som dock hade än mindre visuell vägledning än ”Dark echo”. Stämningsfullt och lite kusligt är det i vilket fall.