Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

instadoom

Hur gör man en spelklassiker som ”Doom” bättre? De flesta hade antagligen svarat med fler experimentella vapen, större labyrintliknande rymdbaser, eller kanske en armada av nya helvetesdemoner att skjuta i fontanellen. Personligen skulle jag kunna tänka mig en motorsågsbajonett fastmonterad på ett dubbelpipigt hagelgevär (som introducerades först i ”Doom 2”).

Förvånansvärt få hade förmodligen förfäktat att det enda sättat att göra ”Doom” bättre är genom att utrusta rymdsoldaten med en selfiepinne. Trots det var det exakt vad moddaren Linguica gjorde. Fast det vore förstås orättvist att påstå att allt Linguica gjorde var att stoppa in en selfiepinne i ”Doom”. Hen adderade också 37 instagram-filter. I modden ”InstaDoom” kan du således selfieförnedra helvetets avkomma innan du klyver dem på mitten medelst motorsåg, och se doucheig ut medan du gör det.

Så, när jag ändå har din uppmärksamhet. Vad har vi för mod-förslag på andra klassiker? Vad sägs om att byta den långa biten i ”Tetris” mot en e-cigg? Och ersätta hela värld 3 i ”Super Mario bros” med en Mumford & Sons-spelning? Möjligheterna att sila spelvärlden genom ett självgott douchebagfilter är oändliga. Det är bara anständigheten som sätter gränsen.