Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

De kanadensiska utvecklarna Fire face ligger bakom det kommande, något förvirrande, udda och egenartade indiespelet ”Small radios big television”. Det är ett digitalt spel som använder analoga medier för att förflytta spelaren mellan olika virtuella världar. Om det låter som ett klurig multimedialt överskridande indiespel är det för att det verkar vara tanken. Fire face beskriver själva spelet som ”ett peka-klick-äventyr, som fokuserar på världar inom världar och manipulering av audiovisuell data”. I praktiken ska man använda magneter för att lösa olika typer av problem och därmed förflytta sig mellan de olika världarna.

Inspirationen ska komma ifrån känslan av att hitta ett gammalt kassettband skräpandes i källaren. Det låter rätt nostalgiskt, men jag får inte riktigt vibben av sentimentalt vurmande av trailern. Den målar snarare upp många typer av mer eller mindre abstrakta världar, sprungen från analog teknik. Spännande är det i vilket fall. ”Small radios big television” släpps till PS4 och PC under 2015.