Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
Foto: Lionbite

Foto: Lionbite

Den relativt nystartade svenska indiestudion Lionbite har idag utannonserat sitt första spel, “Rain of reflection” – ett noirrollspel som utspelas i en dystopisk framtid.

Lionbite är baserat i Stockholm och i rodret sitter speljournalisten Victor Lejonhuvud, som är regissör, producent och manusförfattare till “Rain of Reflection”.

I ett pressmeddelande beskrivs spelet som en noirhistoria berättad ur tre huvudpersoners perspektiv. Två av huvudpersonerna är kvinnor, men vad de heter eller vad de tre karaktärerna har för relation till varandra förtäljer inte pressmeddelandet.

“Rain of Reflection” ska vara ett storytungt rollspel med många moraliska val – Lionbite understryker att spelet kommer att ha många valmöjligheter, där varje ställningstagande resulterar i konsekvenser som spelaren måste hantera under resten av upplevelsen. Även spelmekaniken ska ha en anknytning till det moraliska beslutstagandet, oklart ännu hur det kommer att fungera. Av trailern att döma ser spelmekaniken ut att vara turordningsbaserad, i stil med “Shadowrun” eller “X-com: Enemy unknown”.

Det låter som Lionbite har stora ambitioner när det gäller historieberättande. Men vad som intresserar mig mest är den dystopiska framtidsvärlden. Det ser ut att bli cyberpunk, med allt vad det innebär; androider, ett ont företag och futuristisk teknologi. Hela trailern andas både “Blade runner” och “Deus ex”-vibb, och det är spännande.

“Rain of Reflection” är under utveckling än så länge endast till PC och beräknas släppas 2016.

YouTube Preview Image