Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Det finns på tok för få bra vampyrspel. Sedan utmärkta “Vampire: The masquerade – Bloodlines” kan jag inte nämna ett enda, och det är nu elva år gammalt. Men så är det också få spelutvecklare som satsar på vampyrtemat, till skillnad från övrig populärkultur där vampyrfebern inte gett med sig – Anne Rices och Buffy the vampire slayer till “Twilight” och “True blood”, för att nämna några

Men nu har skaparna av actionäventyret “Remember me”, Dontnod entertainment tillsammans med förlaget Focus home interactive, utannonserat “Vampyr”. Dontnod är aktuella med det episodindelade äventyret “Life is strange”, som släpps nästa vecka.

“Vampyr” ska bli ett actionrollspel där man spelar en doktor under första världskriget. Huvudpersonen ska bli biten av en patient under spanska sjukan-epidemin, som förvandlar honom till vampyr. Enligt utvecklarna kommer spelaren ställas inför svåra moraliska val. Vilka de blir och hur spelmekaniken kommer att fungera håller spelstudion än så länge för sig själva. Släppdatum och till vilka plattformar spelet kommer har inte heller tillkännagetts.

Trots att informationen är skral och att utvecklarnas tidigare spel “Remember me” fick ljummen kritik, kan jag inte låta bli att bli peppad. Den här gången blir det kanske bra? Jag tillåter mig själv att hoppas, i alla fall lite.