Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Det är många dokumentärfilmer om spelvärlden på gång. Spelbloggen har tidigare bland annat skrivit om en dokumentär på temat svensk retrospelkultur och om “Boy’s toys?”, som handlar om kvinnor i spelbranschen.

Den senaste i raden heter “Game loading: Rise of the indies”, och som titeln antyder är det en dokumentärfilm om indiespel och dess utveckling. Det är de två australiensarna Lester Francois och Anna Brady som ligger bakom projektet, som påbörjades redan 2011, och nu söker finansiering för postproduktionen via Kickstarter. Tekniskt sätt är filmen redan inspelad, också med hjälp av Kickstarter-donationer.

Kreatörerna beskriver att syftet med “Game loading: Rise of the indies” är att vilja “fånga den spännande tid då hundratals indieauteurer kommer fram och får genomslag tack vare sina unika röster och artistiska mål.” Många indieutvecklare, både kända och okända, har intervjuats för att ge just sin syn på vad som gör indie så bra.

Det ligger verkligen rätt i tiden för en dokumentärfilm om indiescenen och dess utveckling, och jag hoppas att “Game loading” också lyckas fånga den anda som filmens skapare beskriver. Av teaser-trailern och Kickstarter-filmens inkluderande och passionerade ton att döma tycks de vara på helt rätt spår. Francois och Brady planerar att släppa filmen i mars 2015.

YouTube Preview Image