Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

Till avdelningen ”udda indiespel” räknas ”Big pharma” definitivt in. Här är man ensam chef över ett stort läkemedelsföretag. Människors liv och död ligger i ens händer, men att osjälviskt rädda alla kan vara bad business. Det är en kombination av affärsmanagement och logistiskt pusslande, om man får tro uvecklarna Twice circled. Syftet är att forska fram nya mediciner och också tjäna pengar på dem.

“Big pharma” påminner en del om Bullfrogs gamla sjukhussimulator “Theme hospital”, både stilmässigt och till vis del tematiskt. Men medan “Theme hospital” avväpnade sjukhusbesök med störthärlig humor är jag tveksam till om “Big pharma” kan göra detsamma. Spelet tycks ta mer moralisk ståndpunkt, inte olikt “Papers please” även om det är betydligt glättigare. Men det är ett indiespel som sticker ut hakan. Huruvida det är på ett bra eller dåligt sätt är för tidigt att säga. Det visas upp för allmänheten för första gången på en spelmässa i London i helgen, men inget släppdatum är ännu bestämt.