Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Kickstarter

Crowdsourcing-sajten Kickstarter är en märklig kompott av idolkapitalism och demokratisk mecenatkultur där vem som helst kan medfinansiera ett projekt. Med framgångar som ”Broken age” och ”Wasteland 2” har Kickstarter blivit en självklar plattform för spelutvecklare med mer förtroendekapital än… tja, kapital. Men i kölvattnet av nedlagda och Kickstarter-finansierade projekt som ”Clang” och ”Yogaventures” skriver Kickstarter nu om sina användningsvillkor. Från och med nu gäller följande: skaparna måste färdigställa sitt projekt för att uppfylla sina skyldigheter till sina finansiärer. Om verke ändå inte blir färdigställt måste skaparna enligt det nya avtalet uppfylla ett visst antal krav. Däribland tydligt redogöra hur de har använt pengarna, vilka motgångar de har stött på och erbjuda återbetalning.