Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Några tyckte att det var en bra idé att göra ”Doom 2” i ”Doom 3”-motorn. Så de gjorde det. Och ja, det var det. En bra idé. ”Doom reborn” heter den ambitiösa amatörmodden som påminner mig om två saker:

1. ”Doom 2” är lika tidlöst som ”Tetris”.
2. ”Doom 3”-motorn är det inte.

Trots det ser ”Doom reborn” ut som en nostalgisk dröm. Det fick mig att tänka på spelare som tar sig friheter med spelföretagens varumärken. Av den anledningen listar jag mina topp tre ”Doom”-modifikationer:


3. Batman
I stället för hagelgevär och demoner: bovar och bataranger. ”Batman”-modden tar allt vi vet om ”Doom 2” och läderlappifierar det.


2. Sonic robo blast 2
Det är en sak att Sega verkar vara helt oförmögna att göra ett vettigt ”Sonic”-spel i tre dimensioner. Det är en helt annan att modscenen redan har gjort det. Med ”Doom”-motorn!


1. 100 spänn och en handfull hylsor
Det här kanske inte är så mycket en spelmod som det är ett monument av allt som är episkt. Nämligen en bankomat med ett fullt fungerande ”Doom”. Men våga inte dra något skämt om att ”skjuta hela vägen till banken”. Skottpengar på det.