Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Super III

Det är inte särskilt underligt att många indiespel kritiseras för att romantisera 80- och 90-talets 8- och 16-bitarsspel. Några av de mest populära indiespelen ser dessutom ut som om de vore sprungna ur en Super nintendo-konsol. ”Super III” är ännu ett spel i raden retroromantiska plattformsspel. Men liksom ”Super meat boy”, ”VVVVVV” och ”Cave story” är det plattformsaction med en twist. I det här fallet kan du springa, hoppa och teleportera dig framåt på ett sätt som skänker ett förvånansvärt läckert flyt till spelandet – åtminstone om vi ska lita på spelets trailer. En annan säregen detalj är att ”Super III”, liksom ”Kid Ikarus”, bara scrollar på höjden. Om du rör dig utanför skärmens ena sida så dyker du upp på skärmens andra sida. I kombination med teleporteringsmekaniken resulterar det i läckra förflyttningsmöjligheter.

Mer info om ”Super III” finner du på spelets obligatoriska Kickstarter-sida.